Over ons

Wat meer informatie

Het Antagonist Racing Team is op 16 juni 2019 opgericht door Melvin en Dennis. Het team heette toen nog S.T.E.R. Motorsport, wat stond voor Slow Turtle Endurance Racing Motorsport. De oprichting kwam voort uit een oproep op Tweakers in een topic over iRacing. Solo kreeg Dennis de smaak binnen iRacing goed te pakken. Zodoende kreeg hij interesse om mee te doen aan endurancewedstrijden. Echter, om deel te nemen aan dit soort wedstrijden is een team met meerdere coureurs vereist.

Melvin meldde zich als eerste aan en samen met Johnny hebben zij de eerste 3-uurs-wedstrijd op Spa gereden. Zij scoorden direct een mooi resultaat, namelijk P1. Dat smaakte naar meer! In navolging van Melvin en Johnny sloot Vincent zich aan bij het team. Daaropvolgend kwamen er nog meer coureurs bij, na verschillende oproepen op onder andere het forum van Tweakers. Op onze teampagina kun je ons huidige arsenaal aan coureurs bekijken.

Elk coureur heeft thuis zijn eigen simulator setup. Sommige gaan daarin ver door met drie beeldschermen of een vaste rig te rijden. Anderen houden het nog bescheiden met enkel een stuur en een set pedalen. Wij communiceren verder als team via Discord. Dit is een platform, waarbij we door middel van tekst en voice-communicatie met elkaar in contact staan.

Waar komt de naam vandaan?

De activiteit van het team bleef niet onopgemerkt bij bijvoorbeeld Antagonist, een webhoster uit Enschede. Het was niet geheel toevallig dat Dennis daar ook werkzaam is en er enkele racefanaten werkzaam zijn bij Antagonist.

Begin 2020 kwam Dennis een keer tijdens een solorace F1-coureur Lando Norris tegen, vol trots meldde Dennis dat bij collega Jeroen en hij gaf meteen aan: “Waarom doet wij niet met Antagonist mee?” Zodoende is na overleg het team op 2 maart 2020 officieel omgedoopt tot het huidige Antagonist Racing Team. Dat vonden we allemaal erg tof, want dat maakt de beleving net weer een tikkeltje professioneler. We rijden dan immers voor een ‘echt’ bedrijf. Hierop is bijvoorbeeld ook de livery aangepast. Er worden partners vermeld. Daarnaast krijgt Antagonist wat extra exposure in de game. Sindsdien heeft het team enkele mooie plekken behaald, denk bijvoorbeeld aan de overwinning van 24h Nurburgring en 12h op Sebring in 2020.

Enthousiasme voor racen en games

Het Antagonist Racing Team is puur vanuit eigen enthousiasme en interesse in e-sports ontstaan. De populariteit van e-sports wordt steeds groter. Ook op iRacing groeien de aantal registraties gestaag door. Dat is mooi om te zien en zowel wij als coureurs als Antagonist houden hier wel van. Een leuke hobby voor in de vrije tijd

We doen dit allemaal met enorm veel plezier en dat is ook het belangrijkste. Er zijn verder geen harde verplichtingen. Uiteraard is een goed resultaat leuk, maar plezier hebben is het belangrijkste binnen het team. Daarbij ontstaan er vriendschappen en houden wij er leuke avonden aan over!

X